Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Etikete prema vrsti ljepila

Ovisno o površini na koju lijepite naljepnicu odaberite odgovarajuću vrstu ljepila!

Etikete-lepila-gallery.jpg
Etikete-lepila-gallery.jpg
Permanent glue je ekološki prihvatljivo i trajno ljepilo na bazi vode, otporno na vodu i dobro se ponaša na niskim temperaturama (do -20°C). Budući da ne sadrži organska otapala i nema mirisa, može se koristiti i za hrana.

Akrilno ljepilo je svestrano i višenamjensko ljepilo koje je dostupno za većinu ponuđenih materijala za etikete (papir, PP, PETP) i karakterizira ga dobro prianjanje na većinu glatkih površina kao što su npr. papir, staklo, plastika, ambalaža.

Akrilno ljepilo nije prikladno za grube površine i vrlo male naljepnice.

Ekstra trajno (Hot Melt) ljepilo je vrlo jako trajno ljepilo na bazi gume, koje pruža vrlo visoku početnu adheziju.

Može se koristiti na nepolarnim, neravnim ili blago zakrivljenim površinama, kao što je HDPE ambalaža (sredstva za čišćenje, ambalaža određenih prehrambenih proizvoda i cijevi, kruta ambalaža...).
Jako ljepilo zadržava vrlo dobra svojstva na niskim i visokim temperaturama (od -40 do +150 °C) i savršeno je za označavanje ohlađenih proizvoda.

Ljepilo za duboko zamrzavanje (Deep frezze) namijenjeno je lijepljenju na duboko smrznute proizvode ili proizvode koji su već smrznuti (do -10°C).

Budući da je ljepilo pogodno za izravan kontakt s hranom, najčešće se koristi u prehrambenoj industriji za označavanje rashlađenih proizvoda.

Removable glue je posebno akrilno ljepilo na bazi vode, namijenjeno aplikacijama koje zahtijevaju jednostavno skidanje već zalijepljene etikete, odnosno brzo skidanje s različitih površina, bez ostataka ljepila i oštećenja površine čak i nakon dugotrajnog korištenja.

Zbog specifičnih svojstava ljepila, preporučljivo je napraviti test prianjanja prije upotrebe!