Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Poštovani! Obavještavamo vas da ćemo u periodu od 05.08.2024 do 09.08.2024 izostati zbog kolektivnog godišnjeg odmora. S obradom narudžbi počinjemo u ponedjeljak, 12.08.2024. Hvala na razumijevanju.

Naljepnice na listu bilo kojeg oblika (krug, oval, pravokutnik...)

Naljepnice na poli, izrezane u bilo koji oblik, brzo i jednostavno se skidaju i lijepe na odgovarajuću podlogu! Mogućnost tiska metalik folijom (zlatna ili srebrna) i mogućnost tiska reljefnim UV lakom.

CNC rezanje naljepnica omogućuje iznimnu preciznost i fleksibilnost u izradi samoljepljivih naljepnica!



Ključni element dorade naljepnice je rezanje na željenu dimenziju ili oblik. Kada oblik vaše naljepnice nije pravokutan ili kvadratan, tada govorimo o naljepnici nepravilnog ili proizvoljnog oblika. U tom slučaju naljepnice se izrezuju pomoću CNC stroj za rezanje koji je računalno upravljan i nožem precizno reže sve oblike poput kruga, ovala, trokuta, šesterokuta, zvijezde...

CNC tehnologija je napredna tehnologija rezanja koja omogućuje precizno i ​​fleksibilno rezanje naljepnica u bilo kojem obliku i veličini. Ova je metoda osobito korisna za složene dizajne i male serije naljepnica gdje je potrebna visoka preciznost. Najčešći oblici naljepnica su okrugle i pravokutne naljepnice s minimalnim radijusom koji onemogućuje oštećenje rubova naljepnice prilikom skidanja s podloge.

CNC tehnologijom rezanja također je moguće izrezati naljepnice bilo kojeg geometrijskog karaktera. Narodni naziv za ovu vrstu rezanja je tzv konturno rezanje. Kontura je zapravo linija po kojoj stroj za rezanje precizno reže oblik naljepnice koju dobiva od pravilno pripremljene datoteke za tisak i rezanje.

Najveća prednost CNC rezanja je svakako vrijeme izrade, budući da rezanje ne zahtijeva izradu alata za štancanje (eliminira se i trošak izrade matrice), skidanje naljepnica sa stupića je brže i lakše (naljepnice su isporučuje se na stupu bez viška materijala oko naljepnica). Budući da je proizvodnja značajno sporija, CNC rezanje je posljedično skuplji izbor, pa je ovaj način rezanja pogodan za vrlo male naklade (do 500 komada).
CNC izrez nalepk




Samoljepljivi materijali za ispis naljepnica i mogućnosti dorade naljepnica!



CNC izrez nalepk
Pravi izbor materijala za tisak naljepnica ključan je za postizanje željene kvalitete, trajnosti i vizualne privlačnosti naljepnica. Različiti materijali imaju različita svojstva o kojima je potrebno voditi računa ovisno o namjeni naljepnica.

U osnovi se samoljepljivi materijali dijele na papirne i sintetičke materijale. Papirnate naljepnice nude dobru kvalitetu ispisa i prikladne su za opću upotrebu i kratke naklade. Najjeftiniji su izbor su obloženi samoljepljivi materijali s trajnim ljepilom koji se mogu koristiti kao naljepnice za hranu i piće, promotivne naljepnice, naljepnice za naljepnice...

Unutar kategorije papirnih materijala, tzv vinski papiri posebno dizajnirani za lijepljenje na boce. Materijali imaju izvrsnu otpornost na vodu i niske temperature, kao i dobra svojstva pri uranjanju u posudu za led.

Kada postoji potreba za većom izdržljivošću naljepnica, odaberite polipropilenske (PP) naljepnice koje su otporne na vlagu, kemikalije i kidanje.

Postoje dvije mogućnosti završne obrade koje možete odabrati za izradu vizualno privlačnih naljepnica. Prva je tisak 3D parcijalnog laka kojim ističemo ključne grafičke elemente na etiketi, a sljedeća opcija je tisak metalik folijom (zlatnom ili srebrnom). U oba slučaja možete dobiti vizualno privlačne naljepnice koje će se istaknuti i privući pozornost kupaca.