Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Brošure - meki uvez (ljepljeno)

Brz i kvalitetan digitalni tisak brošura sa mekom koricom.

Meki - broširani uvez pogodan je za tisak publikacija od 40 do 700 stranica!

 

Broširanje - meki uvez (frezani, lijepljeni) je postupak uvezivanja kod kojeg knjigoveški stroj reže poleđinu knjižnog bloka s jedne strane i na nju nanosi vruće ljepilo (Hotmelt), a s druge strane istovremeno urezuje korice (4x). Koricu i knjižni blok zatim međusobno stisne zajedno i na ovaj način sastavi - zalijepi. Broširanje omogućuje uvezivanje publikacija opsega od 40-700 stranica, odnosno do maksimalne debljine hrpta do 50 mm!

Tehnički gledano, brošura se sastoji od dva dijela, a to su knjižni blok (sadržaj, umetak, unutrašnjost) i omot (omot, naslovnica, korica). Knjižni blok tiska se pravilnim redoslijedom na tanjem papiru od 90-130 g/m2, a naslovnica na debljem papiru ili kartonu težine 300 g/m2 koji je s vanjske strane zaštićen plastificirnom folijom. Zbog savitljivih korica ovaj se način uveza naziva meki uvez.

Brošure tiskamo u boji ili crno-bijelo, a postoji i opcija Hi-res (BW) tiska koja je pogodna za tisak brošura u kojima dominiraju fotografije ili zahtjevnija grafika.

Priprema brošure za tisak zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi konačni proizvod izgledao profesionalno i bio funkcionalan. Svaki korak u procesu dizajniranja brošure zahtijeva pažnju na detalje i strateško razmišljanje. Kako biste odredili svrhu i ciljanu publiku, dobro razmislite što želite postići tiskom brošure.

Pažljivim planiranjem i kvalitetnom izvedbom možete izraditi učinkovitu i atraktivnu brošuru, stoga prvo prikupite sve potrebne informacije koje želite uključiti u brošuru. Odaberite odgovarajući grafički softver (predlažemo Adobe InDesign) koji će vam olakšati dizajn i raspored brošure te organizaciju sadržaja na logičan i vizualno privlačan način.
Brošure se u pravilu tiskaju na standardnim formatima, najčešće A4 ili A5, no vrlo je popularna i dimenzija brošure 165x235 mm.

Nakon što je brošura dizajnirana, sljedeći korak je tiskanje brošure. Prije toga, naravno, potrebno je odrediti vrstu papira na kojem će se brošura tiskati. Ovdje možete odabrati ispis na standardni premazani ili nepremazani papir, 100% reciklirani papir ili poseban kreativni papir. Svaka vrsta papira za knjižni blok dostupna je u različitim gramaturama od 80-130 g/m2.

Kada je jasno definiran izbor vrste papira za tisak knjižnog bloka, slijedi izbor omota ili omota koji se izrađuje od debljeg kartona (300g/m2). U pravilu je vrsta papira za tisak knjižnog bloka i omota ista, odnosno knjižni blok i omot izrađeni su od istog materijala.

Budući da se brošure općenito puno koriste, korice brošura moraju biti zaštićene plastificirnom folijom koja je dostupna u mat, sjajnoj ili premium soft-touch i anti-scratch verziji. Potonji je posebno prikladan za plastificiranje korice koje su tiskane tamnijim bojama.

Istaknimo i mogućnost odabira završne obrade naslovnice brošure. Možete odabrati ispis reljefnim prozirnim lakom (3D UV Spot) ili digitalni potpuno optički ispis metalizirane folije u zlatnoj ili srebrnoj boji. 3D efekti ne samo da izgledaju dobro, već i poboljšavaju osjećaj dodira, što može povećati interakciju s proizvodom. To je posebno važno u segmentu luksuznih proizvoda.