Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • +386 41 625 157|+386 51 613 723 (pon-pet: 8.00-16.00)

Etikete na roli

Etikete na roli za strojno etiketiranje ali etikete na roli za ročno apliciranje? Izsekovanje s klasičnim orodjem (štanco) ali CNC digitalni izsek? Izberite skupino, ki vam ustreza!

Etikete na roli su definitivno jedan od najtraženijih samoljepljivih proizvoda!

 

Za tisak etiketa u roli odlučujemo se kada naljepnice na proizvode lijepimo strojno - etiketirkom, no naravno etikete je moguće lijepitii na prizvode i ručno.

Svrha korištenja etiketa je vrlo široka, najčešće se koriste kao etikete za vino ili etikete za boce, plastenke, etikete za hranu ili prehrambene proizvode, etikete za kozmetiku, etikete za kartonsku ambalažu i omote, sigurnosne, upozoravajuće, reklamne etikete ...

Za pravilan odabir etikete moramo slijediti određene funkcionalne i kvalitativne kriterije, na temelju kojih možemo pravilno odlučiti koja vrsta tiska, materijala i dorade je najprikladnija.

U fazi određivanja implementacije ključno je pribaviti informacije o: namjeni etikete, eventualnim zakonskim propisima koji se odnose na područje uporabe etikete, vijeku trajanja proizvoda ili oznake na njemu, uvjetima označavanja, primarni ambalaži za pakiranje proizvoda...

U tiskari Demago Print nudimo Vam profesionalnu i kvalitetnu uslugu tiska etiketa iz role širine do 33 cm, pri čemu maksimalna širina izrezane etikete može biti 305 mm, a maksimalna duljina 630 mm.

Tehnologija digitalnog tiska nam osim kolornog CMYK tiska omogućuje i tisak sa bijelom bojom, koja je potrebna za tisak na prozirne ili metalizirane materijale.

Imamo širok izbor samoljepljivih materijala za tisak i to premazane papire, nepremazane strukturirane papire za boce, sintetičke prozirne, metalizirane ili bijele PP i PET samoljepljive materijale. Kod većine materijala za tisak moguće je birati i različite kombinacije ljepila.

Za dodatnu zaštitu boje od ogrebotina i površinskih oštećenja, etikete se mogu UV lakirati ili plastificirati sa zaštitnom folijom.

Kao što im samo ime govori, etikete u roli se namataju na uže rolice, pa ih je prije namatanja na rolicu potrebno izrezati na željeni oblik i veličinu.

Izrezivanje etiketa je stoga ključni dio dorade, kojim se određuje konačan oblik i dimenzija etikete i time se ona odvaja od podloge.

Klasično izrezivanje naljepnica odvija se na rotacijskom stroju za štancanje, uz pomoć alata za štancanje, koji utiskivanjem urezuje u samoljepljivi materijal i sa time se dobije konačni oblik etikete.

Nakon toga slijedi proces odvajanja viška materijala, poprečno rezanje i namatanje etiketa na role odgovarajuće širine. Budući da se radi o modularnom stroju, etikete se mogu i plastificirati, lakirati ili oplemenititi ​​nanošenjem parcialnog laka ili folijo tiskom.

Najveća prednost štancanja alatom je svakako brzina stroja, zbog čega je ovaj način dorade pogodan za male, srednje i veće naklade od cca. 1000 komada naprijed.

Na raspolaganju imamo više od 700 besplatnih alata za štancanje, različitih oblika i dimenzija, a ukoliko ne pronađete željenu dimenziju, možemo za vas uz nadoplatu izraditi novi alat za štancanje.

Radi lakšeg pronalaženja dimenzija, etikete u roli su podijeljene u četiri podskupine: pravokutni, ovalni, kvadratni i okrugli oblik.

Odaberite oblik i položaj etikete u roli i nastavite s online kupnjom!

Potrebujete pomoč? Imate vprašanje?

Tukaj smo zato, da vam pomagamo!

+386 41 625 157

+386 51 613 723

info@demago.hr