Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Zbornici - meka korica (spiralni uvez)

Spiralni uvez pogodan je za dokumente kao što su udžbenici, radne bilježnice, priručnici, recepti i prezentacijski materijali.

Spiralni uvez je popularna metoda spajanja ispisanih stranica u bilježnicu i omogućuje jednostavno i savršeno otvaranje!

 

Spiralni uvez ili tzv. Wire-o uvez je jednostavan i brz uvez, kod kojeg se knjižni blok probuši po rubovima iu rupe umetne metalna spirala, čime se dobije čvrst knjižni blok.

Najveća prednost spiralnog uveza je otvaranje listova od 360°, što je posebno korisno za zbirke, bilježnice, bilježnice, izvještaje i druge dokumente kojima je važno jednostavno rukovanje ili kretanje po stranicama. Još jedna prednost spiralnog uveza je što omogućuje potpuno otvaranje dokumenta i postavljanje na ravnu površinu.

Spiralni uvez prikladan je za publikacije od 4 do 240 stranica (2 do 120 listova), a hrbat knjižnog bloka ne smije biti deblji od 22 mm.

Kolekcije mekog uveza tiskamo u različitim standardnim formatima, u boji ili crno-bijelo, a postoji i opcija crno-bijelog Hi-res (BW) tiska koji je odličan izbor za publikacije u kojima dominiraju fotografije ili zahtjevnija grafika.

Priprema zbornika za tisak zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi konačni proizvod izgledao profesionalno i bio funkcionalan. Svaki korak u procesu dizajna zahtijeva pažnju na detalje i strateško razmišljanje.

Odaberite odgovarajući grafički softver (predlažemo Adobe InDesign) koji će vam olakšati dizajn i raspored zbornika te organizirati sadržaj na logičan i vizualno privlačan način.

Kada je u pitanju ispis živih rubova, ne zaboravite potrebnih 3 mm dodatka za rezove - Bleed, sigurno područje - Margine, ne smiju biti manje od 5 mm, preporučujemo 10 mm, u području spirale min. 15-20 mm!
Nakon izrade grafičke pripreme zbornika slijedi tiskanje zbornika. Prije toga je, naravno, potrebno odrediti vrstu papira na kojem će se zbornik tiskati. Ovdje možete odabrati ispis na standardnim premaznim ili nepremazanim papirima, a za sve one koji se zalažu za održivost i odgovornost prema okolišu dostupan je 100% reciklirani papir.

Kada je jasno definiran izbor vrste papira za tisak knjižnog bloka, odabire se omot ili omot koji se izrađuje od debljeg kartona (300 g/m2). U pravilu je vrsta papira za tisak knjižnog bloka i omota ista, odnosno knjižni blok i omot izrađeni su od istog materijala. Slijedi izbor boje metalne spirale koja može biti bijela, crna ili srebrna.

Budući da su kolekcije općenito dosta korištene, naslovnicu ili koricu potrebno je zaštititi plastificirajućom folijom koja je dostupna u mat, sjajnoj ili premium soft-touch ili anti-scratch verziji. Potonji je posebno prikladan za kaširanje naslovnica koje su tiskane tamnijim bojama.  

Istaknimo i mogućnost odabira završne obrade navlake. Možete odabrati ispis reljefnim prozirnim lakom (3D UV Spot) ili digitalni potpuno optički ispis metalizirane folije u zlatnoj ili srebrnoj boji. 3D efekti ne samo da izgledaju dobro, već i poboljšavaju osjećaj dodira, što može povećati interakciju s proizvodom. To je posebno važno u segmentu luksuznih proizvoda.

Zbog svoje funkcionalnosti i fleksibilnosti, spiralni uvez popularan je izbor u obrazovnim ustanovama, poslovnim okruženjima i za osobnu upotrebu, posebice tamo gdje je važna jednostavnost korištenja i pristup sadržaju.