Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Rokovnici - tvrda korica (spiralni uvez)

Korice od tvrdog kartona - ljepenke pružaju izvrsnu zaštitu od oštećenja i habanja u svakodnevnoj upotrebi.

Rokovnici s tvrdim koricama iz ljepenke debljine 2 mm uvezani spiralom su estetski dopadljivi i izdržljivi..

 

Spiralni uvez ili tzv. Wire-o uvez je jednostavan i brz uvez, kod kojeg se knjižni blok probuši po rubovima iu rupe umetne metalna spirala, čime se dobije čvrst knjižni blok.

Najveća prednost spiralnog uveza je otvaranje listova od 360°, što je posebno korisno za zbirke, bilježnice, bilježnice, izvještaje i druge dokumente kojima je važno jednostavno rukovanje ili kretanje po stranicama. Još jedna prednost spiralnog uveza je što omogućuje potpuno otvaranje dokumenta i postavljanje na ravnu površinu.

Spiralni uvez prikladan je za publikacije od 4 do 240 stranica (2 do 120 listova), a hrbat knjižnog bloka ne smije biti deblji od 22 mm.

Priručnike s tvrdim uvezom tiskamo u različitim standardnim formatima, u boji ili crno-bijelo, a postoji i opcija crno-bijelog Hi-res (BW) ispisa što je odličan izbor za publikacije u kojima dominiraju fotografije ili zahtjevnija grafika.

Priprema zbornika za tisak zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi konačni proizvod izgledao profesionalno i bio funkcionalan. Svaki korak u procesu dizajna zahtijeva pažnju na detalje i strateško razmišljanje.

Odaberite odgovarajući grafički softver (predlažemo Adobe InDesign) koji će vam olakšati dizajn i raspored zbornika te organizirati sadržaj na logičan i vizualno privlačan način.

Kada je u pitanju ispis živih rubova, ne zaboravite potrebnih 3 mm dodatka za rezove - Bleed, sigurno područje - Margine, ne smiju biti manje od 5 mm, preporučujemo 10 mm, u području spirale min. 15-20 mm!
Nakon što je priprema za tisak izrađena, sljedi tisak. Prije toga, naravno, potrebno je odrediti vrstu papira za knjižni blok. Ovdje možete odabrati ispis na standardnim premaznim ili nepremazanim papirima, a za sve one koji se zalažu za održivost i odgovornost prema okolišu dostupan je 100% reciklirani papir.

Za razliku od zbornika, korice rokovnika izrađene su od tvrdog kartona debljine 2 mm, koji je oblijepljen premaznim materijalom. Za kaširanje tvrde korice koristimo premazni papir gramature 150 g/m2 koji je zaštićen plastificirajućom folijom koja je dostupna u mat, sjajnoj ili premium soft-touch ili anti-scratch verziji. Potonji je posebno prikladan za plastificiranje naslovnica koje su tiskane tamnijim bojama. Slijedi izbor boje metalne spirale koja može biti bijela, crna ili srebrna.

Istaknimo i mogućnost odabira završne obrade navlake. Možete odabrati ispis reljefnim prozirnim lakom (3D UV Spot) ili digitalni potpuno optički ispis metalizirane folije u zlatnoj ili srebrnoj boji. 3D efekti ne samo da izgledaju dobro, već i poboljšavaju osjećaj dodira, što može povećati interakciju s proizvodom. To je posebno važno u segmentu luksuznih proizvoda.

Zbog svoje funkcionalnosti i fleksibilnosti, spiralni uvez popularan je izbor u obrazovnim ustanovama, poslovnim okruženjima i za osobnu upotrebu, posebice tamo gdje je važna jednostavnost korištenja i pristup sadržaju. U kombinaciji s tvrdim kartonskim koricama izbor bilježnica odličan je izbor i za poslovne poklone.