Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Blokovi za pisanje i blokovi za kopiranje

Brzi digitalni tisak blokova za pisanje i blokova za kopiranje.

Blokovi za pisanje i samokopiranje neizostavan su pribor koji je svakome od nas potreban svakodnevno!

 

Tiskani materijali kao što su blokovi izvrstan su alat kako za internu upotrebu, tako i za promociju Vaše tvrtke na konferenciji, sajmu ili drugom događaju.

Blok za pisanje kao promotivni alat je svestran i praktičan. Možete birati između standardnih formata ili odabrati format koji vama odgovara.

Na taj način možemo odrezati vašu podlogu točno na format koji želite, naravno bez dodatnih troškova.

Vaš zadatak je samo pripremiti datoteku na željeni format i ne zaboravite na 3 mm dopuštenog prostora za izrezivanje, sve dok je grafika izrezana uživo.

Budući da su blokovi namijenjeni pisanju i bilježenju, logičan je odabir bezdrvnog papira - nepremazanog ili recikliranog. Prikladne težine su u rasponu od 90 g/m2 do 120 g/m2.

Blokovi se najčešće tiskaju jednostrano, ali mogu biti i obostrano. Izbor boja je na vama. Možete se odlučiti za jeftiniji crno-bijeli tisak ili se radije odlučiti za kolor koji mi za Vas tiskamo u CMYK ljestvici boja.

Debljina poleđine bloka za pisanje ovisi o broju listova koji vaš blok za pisanje može primiti. Prosjek je 50 listova, ali možemo vam izraditi i blokove od 20, 30, 80 i 100 listova.

Bez obzira na broj odabranih listova, svi blokovi imaju pozadinu koja je izrađena od čvršćeg kartona i nije otisnuta. Možete se odlučiti i za ispis omota u koji je zalijepljen blok za pisanje.
Blokovi se lijepe, bilo u glavu ili na poleđinu, to naravno ovisi o vašoj grafičkoj pripremi, gdje i rasporedom određujemo smjer ljepljenja, vodoravno ili okomito.

I na kraju, ali ne manje važno, tu je i mogućnost bušenja. Na ovaj način, vaše su bilježnice spremne za registrator i više nema straha da ćete morati tražiti svoje bilješke kada ih ponovno zatrebate.

Za razliku od blokova za pisanje, NCR samokopirni blokovi tiskani su na posebnom papiru koji omogućuje pisanje s jednog lista na drugi, čime se dobivaju original i kopija. Koriste se za ispis otpremnica, ugovora, izdatnica, potvrda, radnih naloga, računa...

Najčešće se kopirni blokovi tiskaju jednostrano, rjeđe obostrano. Dostupne su dvije kategorije samokopirajućih blokova: lijepljeni ili spojeni.

Potonja opcija se koristi kada su listovi perforirani, a obje opcije omogućuju lako kidanje listova. Podlošci za kopiranje uvezani kopčom su kompaktniji, pa preporučujemo ovaj izbor kada trebate izdržljiviji proizvod. Ukupan broj kopirnih listova u jednom bloku obično je 100 listova.

Dodatna opcija koju  možete odabrati je numeracija, što znači da su listovi numerirani bilo rednim brojevima, raznim šiframa, kraticama i slično.