Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • +386 41 625 157|+386 51 613 723 (pon-pet: 8.00-16.00)

Posjetnice - Embossed (globoki tisk)

Premium posjetnice s dubokim ili slijepim tiskom!

Prikazujem 1 do 3 (od 3 proizvoda)
toplotni-globoki-tisk.png
toplotni-globoki-tisk.png

Za duboki tisak (Embossed), poznat i kao slijepi ili reljefni tisak, karakteristično je da se odabrani grafički element pod mehaničkim pritiskom izboči.

Kao i kod foliotiska, i za duboki tisak potrebna je izrada klišeja.

Najčešće se tehnika dubokog tiska koristi za isticanje logotipa ili slogana tvrtke. Posjetnice izgledaju vrhunsko, jedinstveno i sofisticirano.

Ovom tehnikom moguć je i jednostrani i obostrani tisak, no kod pripreme datoteke potrebno je voditi računa da duboki tisak ostavlja blagi trag na drugoj strani papira.

Iz tog razloga se posjetnice sa slijepim tiskom najčešće tiskaju jednostrano, no kod dvostranog tiska tu činjenicu treba uzeti u obzir pri dizajnu.

Preporučamo odabir premaznog papira od 350 g/m2, ali ako želite još deblji ili za tvrđu posjetnicu odlučite se za premazani ili nepremazani papir od 400 g/m2, koji je još tvrđi na dodir.

Možete se odlučiti i za kreativne papire, koji će zajedno s dubokim tiskom dati vizitki završni pečat.

Formati posjetnica su standardni 85x54 mm, 90x50 mm, koji su izduženiji i četvrtasti 50x50 mm. Naravno, za one koji ne žele biti "standardni u formatu", možemo izraditi i posjetnice po mjeri.

Priprema za duboki tisak također je vrlo važna. Odabrani grafički element priprema se u datoteci kao peta - spot boja, jer na taj način neće biti dvojbe što će biti na posjetnici otisnuto u dobokom tisku.