Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Rokovnici - Standard (Ispis na standardnim papirima)

Tisak priručnika s tvrdim koricama i spiralnim uvezom. Odaberite format koji vam odgovara!

Prikazujem 1 do 11 (od 11 proizvoda)
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-7.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-7.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-6.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-6.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-5.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-5.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-4.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-4.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-3.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-3.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-2.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-2.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-1.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica-1.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica.png
Zbornik-spiralna-vezava-trda-platnica.png

Ako želite na važnim sestancima ili seminarima prezentirati svoje proizvode i usluge vaše tvrtke izbor publikacije sa uvezom u spirali jedan je od najčešće biranih uveza.

Spiralni uvez je jednostavan i brz uvez u kojem se listovi međusobno spajaju metalnom spiralom i na taj način se dobiva čvrst knjižni blok.

Najveća prednost spiralnog uveza je otvaranje listova od 360°.

Uvezivanje se odvija u dva koraka. Na temelju debljine knjižnog bloka biramo alat za probijanje, koji su dostupni u koracima 3:1 (debljina do 14,3 mm) i 2:1 korak (od 14,3 mm - 23 mm).

Nakon što dobijemo ovu informaciju sa strojem za probijanje, napravimo rupe šupljim noževima na stražnjoj strani bloka knjige.

Knjižni blok se zatim spaja sa metalnom spiralom na stroju za uvezivanje.

Stroj za uvez prebrojava broj spiralnih karika s koluta, reže spiralu i ubacuje je u otvore knjižnog bloka te zatvara spiralu pritiskom.

Metalne spirale dostupne su u bijeloj, srebrnoj ili crnoj boji.

Knjižni blok može se tiskati jednostrano ili obostrano crno-bijelo ili u boji. Nepremazani, premazani i voluminozni papiri dostupni su u svim standardnim težinama.

Osnova za tvrdu koricu je ljepenka i tiskan material za presvlačenje (premazan papir) koji se vrućim ljepilom kašira na ljepenku. Materijal za presvlačenje tvrdih korica je zaštićen plastifikacijskom folijom i po želji se može obogatiti 3D parcialnim lakom ili folio tiskom.

Odaberite format koji vam odgovara, izračunajte cijenu izrade rokovnika sa tvrdom koricom i jednostavno naručite putem interneta.

Rokovnici s tvrdim koricama iz ljepenke debljine 2 mm uvezani spiralom su estetski dopadljivi i izdržljivi..

 

Spiralni uvez ili tzv. Wire-o uvez je jednostavan i brz uvez, kod kojeg se knjižni blok probuši po rubovima iu rupe umetne metalna spirala, čime se dobije čvrst knjižni blok.

Najveća prednost spiralnog uveza je otvaranje listova od 360°, što je posebno korisno za zbirke, bilježnice, bilježnice, izvještaje i druge dokumente kojima je važno jednostavno rukovanje ili kretanje po stranicama. Još jedna prednost spiralnog uveza je što omogućuje potpuno otvaranje dokumenta i postavljanje na ravnu površinu.

Spiralni uvez prikladan je za publikacije od 4 do 240 stranica (2 do 120 listova), a hrbat knjižnog bloka ne smije biti deblji od 22 mm.

Priručnike s tvrdim uvezom tiskamo u različitim standardnim formatima, u boji ili crno-bijelo, a postoji i opcija crno-bijelog Hi-res (BW) ispisa što je odličan izbor za publikacije u kojima dominiraju fotografije ili zahtjevnija grafika.

Priprema zbornika za tisak zahtijeva pažljivo planiranje i pripremu kako bi konačni proizvod izgledao profesionalno i bio funkcionalan. Svaki korak u procesu dizajna zahtijeva pažnju na detalje i strateško razmišljanje.

Odaberite odgovarajući grafički softver (predlažemo Adobe InDesign) koji će vam olakšati dizajn i raspored zbornika te organizirati sadržaj na logičan i vizualno privlačan način.

Kada je u pitanju ispis živih rubova, ne zaboravite potrebnih 3 mm dodatka za rezove - Bleed, sigurno područje - Margine, ne smiju biti manje od 5 mm, preporučujemo 10 mm, u području spirale min. 15-20 mm!
Nakon što je priprema za tisak izrađena, sljedi tisak. Prije toga, naravno, potrebno je odrediti vrstu papira za knjižni blok. Ovdje možete odabrati ispis na standardnim premaznim ili nepremazanim papirima, a za sve one koji se zalažu za održivost i odgovornost prema okolišu dostupan je 100% reciklirani papir.

Za razliku od zbornika, korice rokovnika izrađene su od tvrdog kartona debljine 2 mm, koji je oblijepljen premaznim materijalom. Za kaširanje tvrde korice koristimo premazni papir gramature 150 g/m2 koji je zaštićen plastificirajućom folijom koja je dostupna u mat, sjajnoj ili premium soft-touch ili anti-scratch verziji. Potonji je posebno prikladan za plastificiranje naslovnica koje su tiskane tamnijim bojama. Slijedi izbor boje metalne spirale koja može biti bijela, crna ili srebrna.

Istaknimo i mogućnost odabira završne obrade navlake. Možete odabrati ispis reljefnim prozirnim lakom (3D UV Spot) ili digitalni potpuno optički ispis metalizirane folije u zlatnoj ili srebrnoj boji. 3D efekti ne samo da izgledaju dobro, već i poboljšavaju osjećaj dodira, što može povećati interakciju s proizvodom. To je posebno važno u segmentu luksuznih proizvoda.

Zbog svoje funkcionalnosti i fleksibilnosti, spiralni uvez popularan je izbor u obrazovnim ustanovama, poslovnim okruženjima i za osobnu upotrebu, posebice tamo gdje je važna jednostavnost korištenja i pristup sadržaju. U kombinaciji s tvrdim kartonskim koricama izbor bilježnica odličan je izbor i za poslovne poklone.