Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Alternativni uvez (uvez vijcima, uvez zakovicama)

Uvezivanje vijcima ili zakovicama prikladno je za proizvode kao što su cjenici, jelovnici, uzorci, karte boja, lepeze...

Lepezasti uvez omogućuje potpuno ravno otvaranje proizvoda!

 

Uvez vijcima ili zakovicama estetski je privlačan i funkcionalan tip uveza knjiga, što ga čini idealnim za specifične publikacije koje zahtijevaju jednostavno rukovanje i čestu upotrebu.

Ovo je osobito korisno za priručnike, tehničke dokumente, note, recepte i druge vrste publikacija gdje je često potrebno da se proizvod otvori na određenoj stranici i ostane otvoren bez zadržavanja.

Postoje dvije vrste alternativnog uveza na izbor, a to su uvez mrežom ili zakovicom i uvez vijkom.

Vijčani uvez je alternativni uvez kod kojeg se u knjižni blok buši rupa strojem za bušenje rupa u koji se umeće metalni vijak za spajanje stranica knjižnog bloka. Ova vrsta uveza olakšava dodavanje i uklanjanje listova jer se vijak lako odvrće, što je posebno pogodno za dokumente koji zahtijevaju redovito ažuriranje ili dopunjavanje.

Obično se rupa za vijak izbuši u gornjem lijevom kutu. U ovom slučaju dobivamo finalni proizvod koji podsjeća na lepezu.
Alternativno, možete odlučiti umetnuti dva ili više vijaka u knjižni blok, obično s rupama na stražnjoj strani. Kod ove opcije potrebno je voditi računa o tome da je moguć odabir debljih papira + 170 g/m2, ali moraju biti užlijebljeni radi lakšeg okretanja. Debljina knjižnog bloka kod ovog uveza može biti od 4 - 70 mm.

Uvez na zakovicu, za razliku od uveza na vijke, pogodan je za publikacije s manjim obimom stranica ili araka, jer omogućuje uvez knjižnog bloka debljine do 4 mm.

Kod obje opcije knjižni blok može se tiskati jednostrano ili obostrano crno-bijelo ili u boji. Nepremazani, premazani i voluminozni papiri dostupni su u svim standardnim gramaturama, uz mogućnost odabira omota od debljeg kartona koji se može zaštititi plastificirajućom folijom.

Ukoliko želite vrhunski proizvod, možete se odlučiti za opciju 3D djelomičnog lakiranja i željene elemente na naslovnici naglasiti sjajnim prozirnim reljefnim UV lakom. Odaberite vrstu uveza koja vam odgovara i nastavite s online kupnjom.