Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Prehrambena industrija (hrana, piće, smrznuti proizvodi...)

Označavanje proizvoda u prehrambenoj industriji regulirano je zakonima i propisima, stoga vodite računa da svi podaci na etiketi budu točni, nedvosmisleni i jasno vidljivi!

Prikazujem 1 do 1 (od 1 proizvoda)
etikete-za-hrano.png
etikete-za-hrano.png
Označavanje proizvoda u prehrambenoj industriji regulirano je zakonima i propisima, stoga je ključno da se proizvođači i distributeri pridržavaju tih propisa, jer je označavanje i korištenje oznaka u prehrambenoj industriji vrlo važno za sigurnost potrošača.

Etikete za prehrambenu industriju neizostavan su dio pakiranja proizvoda jer pružaju podatke o proizvodu, sigurnosna upozorenja, sastojke i rok valjanosti proizvoda.

Osnovni podaci na etiketi za uporabu u prehrambenoj industriji su naziv proizvoda, marka proizvođača, neto težina ili obujam proizvoda, zemlja podrijetla ili proizvodnje, upute za čuvanje, upute za pripremu ili uporabu proizvoda, nutritivne informacije, uključujući kalorije, masti, ugljikohidrate, hidrate, proteine ​​i vlakna, postotak dnevnog unosa (DV) za različite nutritivne vrijednosti, alergene (kao što su orašasti plodovi, laktoza, gluten...).
Među važnim informacijama koje se ne smiju izostaviti su rok trajanja ili rok trajanja, datum proizvodnje ili serije radi sljedivosti, upozorenja i sigurnosne oznake, upozorenja o mogućim rizicima poput alergena, prisutnosti glutena, mogućnosti tragova drugih alergena, upute o sigurnoj uporabi proizvoda, ekološke i certifikacijske oznake odn. naljepnice koje potvrđuju da je proizvod ekološki (npr. organski certifikat), veganski, vegetarijanski ili drugi certifikati koji ukazuju na posebna svojstva proizvoda, QR kodovi i drugi bar kodovi za sljedivost proizvoda te informacije o proizvodu koje potrošači mogu pročitati pomoću mobilne aplikacije ili skeneri barkodova.

Ispravnim označavanjem i uporabom etiketa u prehrambenoj industriji stvaramo i povjerenje potrošača u robnu marku, stoga vodite računa da svi podaci na etiketi budu točni, nedvosmisleni i jasno vidljivi te ne dovode potrošača u zabludu.
Etikete so ključno orodje za učinkovito upravljanje izdelkov in procesov v različnih industrijah in se uporabljajo za različne namene, kot so identifikacija izdelkov, označevanje, sledenje izdelkom in materialom, obveščanje, promocija...

Etikete igrajo pomembno vlogo pri komuniciranju informacij o izdelku in ustvarjanju zaupanja potrošnikov v blagovno znamko in so bistven del embalaže izdelkov, saj zagotavljajo informacije o izdelku, varnostna opozorila, sestavine izdelka, rokovanje za izdelkom, datum poteka roka uporabe...

Pravilno označevanje in uporaba etiket je ključno zaradi varnosti potrošnikov, zakonskih predpisov in trženja izdelkov, zato je ključno, da proizvajalci in distributerji upoštevajo te predpise, saj s tem zagotovijo varnost potrošnikov in skladnost z zakoni.

Izberite panogo in nadaljujte spletno naročilo!