Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Posjetnice

Posjetnica koju ćete rado predati poslovnom partneru ili klijentu. Odaberite grupu!

Vizitka koju ćete rado predati poslovnom partneru ili klijentu!

 

Posjetnica je jedan od najmoćnijih marketinških alata jer uz dobru i promišljenu pripremu može donijeti stalne prodajne rezultate. Unatoč svojoj maloj veličini, igra važnu ulogu u predstavljanju tvrtke ili pojedinca na tržištu.

Stoga je prije pripreme grafike potrebno odvojiti vrijeme i dobro razmisliti kako se želite predstaviti na tržištu. Važno je svojom posjetnicom ispričati svoju priču i predstaviti se na sebi svojstven način.

Tiskamo ih jednostrano ili obostrano. Ako želite uključiti više informacija i grafičkih elemenata, drugi izbor je prikladniji.

Posjetnice se najčešće režu na standardne formate, a to su 90x50 mm, 85x54 mm, 85x55 mm, 50x50 mm, malo tko bira drugu veličinu, a i ako se odluči, odstupanja su minimalna. U našoj ponudi su i okrugle i presavijene posjetnice.

Rubovi posjetnica uglavnom su rezani pod kutom, no možete se odlučiti za zaobljene rubove koji se režu alatom na bušilici.
Činjenica je da format ne igra veliku ulogu u vizualnom efektu, pa oni koji se žele istaknuti ili biti drugačiji koriste druge metode za postizanje tog cilja, koje se uglavnom odnose na različite načine dorade posjetnica, poput plastificiranja, digitalni ili klasični termo tisak, duboki tisak, reljefni 3D UV parcijalni lak, tisak na specijalnim - kreativnim papirima koji se od standardnih papira razlikuju uglavnom po boji i strukturi,...

Treba spomenuti i tisak bijelom bojom na tamne materijale koji je novost u grafičkoj industriji i ima vrlo važnu ulogu jer je tisak na tamne materijale nezamisliv bez upotrebe bijele boje.

Ne samo da je digitalni tisak s bijelom bojom jedinstven i unikatan, te izvrsna alternativa klasičnom sitotisku, nova HP-Indigo tehnologija također je drastično smanjila cijenu i brzinu ispisa.

Kako bismo olakšali odluku, posjetnice smo podijelili u nekoliko kategorija, gdje možete pročitati kratak opis. Za dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem telefona, e-maila ili online pomoći svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Posjetnice - Standard

 

Ove su posjetnice cjenovno najpovoljnije, a ujedno su i najjednostavnijeg izgleda. Prema našem iskustvu, oznaku STANDARD BUSINESS CARD mogli bismo nazvati posjetnicom koja je obostrano tiskana i plastificirana mat laminacijom, na premazanom papiru gramature 350 g/m2.

Rjeđe se posjetnice plastificiraju Gloss laminacijom, koju biraju uglavnom oni koji vole sjajni efekt.

Već duže vrijeme vrlo je popularna i Soft-Touch laminat, koji je vizualno mat, ali na dodir djeluje baršunasto i sofisticirano.

Papiri koje koristimo za tisak standardnih posjetnica su premazani, nepremazani ili reciklirani papiri, gramature od 300 g/m2 do 400 g/m2.

Možete birati između standardnih formata 85x54 mm, 90x50 mm ili četvrtastog 50x50 mm, kao i okruglih promjera 55 mm, a za one koji žele na vizitku unijeti više podataka, preklopne vizitke otvorenog formata 54x170 mm ili 85x108 mm također su dostupni.
 
Posjetnice - 3D UV Spot

 

Za posjetnicu koja "uvjeri" potrebno je zadovoljiti više kriterija, poput sadržaja, grafike, izbora papira, dorade... Jedna od opcija dorade svakako je 3D UV parcijalni tisak prozirnim reljefnim lakom.

3D UV spot lakiranje je proces ispisa gdje se odabrani grafički elementi na posjetnici dodatno otiskuju reljefnim prozirnim lakom. Svjetlećim lakom istaknemo pojedine grafičke elemente koji doslovno zablistaju na posjetnici. Budući da je debljina sloja laka cca 380 µm, lako se može osjetiti pod prstima.

Posjetnice s ovom metodom dorade jedinstvene su i sofisticirane. Ova metoda dorade posebno je prikladna za tisak na glatke premazane papire težine od 300 do 400 g/m2.

Kako bi se postigao efekt sjaja, posjetnice se najprije plastificiraju mat, antiscratch ili soft touch plastifikacijom. U suprotnom, ako niste odabrali platificiranje, možda nećete biti zadovoljni učinkom jer će lakirani grafički element biti manje izražajan i neće ispasti onako kako želite.

Kao i tisak, 3D UV spot lakiranje može biti jednostrano i obostrano, a može se lakirati više različitih grafičkih elemenata.

Jedino ograničenje ovdje je debljina linija koje želite slikati. Imajte na umu da nanošenje UV sjajnog laka ima toleranciju od približno ± 0,5 mm, stoga se ne preporuča nanošenje na vrlo male tekstove ili tanke linije, jer vam u tom slučaju ne možemo jamčiti savršenu registraciju!


.
Posjetnice - 3D metalik Foil

 

Naravno, tu su i razni specijalni efekti pomoću kojih se može postići WOW EFEKAT na posjetnici. Jedan od njih je svakako digitalni termo tisak metaliziranom folijom, s kojim možete postići nevjerojatne vizualne efekte koje je vrlo teško postići tradicionalnim tiskom. Luksuzni i privlačni efekti reljefne metalne folije nedvojbeno imaju jedinstven vizualni učinak koji zahtijeva pažnju.

Digitalni termo tisak na foliju je relativno nova tehnologija tiska ili oplemenjivanja tiskovina, kod koje se svi grafički elementi dodatno otiskuju zlatnom, srebrnom ili metalik folijom u raznim nijansama boja. Čak i za ovu vrstu vrhunske dorade potrebna nam je glatka i mat površina papira koja se postiže prethodnom laminacijom.

Digitalni termo tisak je, za razliku od tradicionalnih tehnika, znatno brža i jeftinija opcija za oplemenjivanje tiskovina, jer ne zahtijeva izradu skupih klišea te je stoga pogodan za tisak malih i srednjih naklada.

U usporedbi s klasičnim termotiskom, valja istaknuti činjenicu da ova tehnologija ima određena ograničenja. Kao što je navedeno, za tisak je potrebna glatka površina (prethodna laminacija papira), a potrebno je obratiti pozornost i na grafičke elemente koje želite otisnuti.

Prilikom pripreme za tisak vrlo je važno uzeti u obzir činjenicu da je digitalni tisak na foliju u osnovi reljefno - konveksni tisak (cca. 0,4 mm), stoga ne preporučamo korištenje jako sitnih slova i tankih linija jer se može dogoditi da otisak neće biti dovoljno oštar. Čitaj više

.
Posjetnice - Creative

 

Posjetnice Creativ tiskamo na tzv. kreativno-dizajnerske papire. To su papiri koji se ističu bilo bojom ili strukturom. Tko god se odluči za ovaj papir sigurno želi biti jedinstven. Kreativne papire u osnovi možemo podijeliti na papire u boji, strukturirane i metalik papire. Među najpopularnijima su nedvojbeno metalizirani papiri koji posjetnici daju nešto više.

Dvije su stvari koje treba naglasiti u vezi s ovim posjetnicama. Prva se odnosi na plastificiranje posjetnica, jer ova opcija nije izbor, jer jednostavno nema smisla, jer bi plastificiranje uništilo upravo ono zbog čega ste se odlučili za kreativni papir, tj. struktura papira, metalizirani efekt, sjajni odsjaj itd. Kod plastificiranja, na pr. posjetnice tiskane na metaliziranom zlatnom papiru izgubile su svoj zlatni odsjaj i time možemo postići i suprotan učinak kakav smo željeli.

Sljedeća stvar je o pokrivenosti boje. Treba istaknuti da što su veće prekrivene obojene površine, to se izvorna boja manje vidi. strukturu papira, stoga predlažemo da prilikom oblikovanja izbjegavate velike nanose boja jer će samo tako papir ostati u svojoj savršenosti. Kreativne posjetnice mogu se tiskati jednostrano ili obostrano.
.
Posjetnice - Premium White

 

Premium White posjetnice tiskaju se na tamnijim papirima u različitim nijansama boja. Ovo su visokokvalitetni dizajnerski papiri bez premaza dostupni u crnoj, smeđoj, crvenoj, plavoj ili zelenoj boji. Radovi namijenjeni kreativnim projektima imaju FSC i ECF certifikat.

Za razliku od standardnih bijelih papira, papiri tamnijeg tona tiskaju se bijelom tintom, što je za mnoge novost. Primjena bijele boje u grafičkoj industriji ima vrlo važnu ulogu jer je tisak na tamnim materijalima nezamisliv bez upotrebe bijele boje. Ne samo da je digitalni tisak s bijelom bojom jedinstven i unikatan, te izvrsna alternativa klasičnom sitotisku, nova HP-Indigo tehnologija također je drastično smanjila cijenu i brzinu ispisa.

Što se tiče izgleda i estetike, ispis bijelom bojom možda ne zvuči toliko uzbudljivo. Ali ako ga pravilno koristite, možete dobiti jedinstvene proizvode koji vas izdvajaju od ostalih. Iz tih razloga tisak u bijeloj boji postaje popularan među mnogim brendovima koji se žele drugačije predstaviti.

Kod ove skupine vizitki treba naglasiti da prilikom izrade treba izbjegavati velike nanose boja jer će samo tako papir ostati u svojoj savršenosti.

Premium White posjetnice tiskaju se jednostrano ili obostrano, možete odabrati monokromatski ispis samo bijele boje ili ispis u boji (W+CMYK). Ovim odabirom materijal će biti otisnut u boji, prvo bijelom, a zatim standardnim CMYK ispisom u boji. Bijeli ili tzv donja bijela boja u ovom slučaju daje kontrast ispisu u boji. Drugim riječima, bez tiskanja bijele podloge, ispis u boji na crnom papiru ne bi bio vidljiv.

Po želji, Premium White posjetnice moguće je dodatno kaširati mat folijom i oplemeniti 3D UV Spot lakom ili klasičnom foliotiskom.
Posjetnice - Premium HOT foil / Embossed

 

U Premium grupi moći ćete odabrati posjetnice obogaćene klasičnim termo ili dubokim tiskom. Za razliku od digitalnog termotiska, kod klasičnog termotiska ili dubokog tiska potrebno je izraditi alat (kliše) pomoću kojeg se metalna folija nanosi na materijal na visokoj temperaturi ili se materijal udubljuje visokim pritiskom da se dobije reljefni uzorak. Krajnji rezultat je jedinstven i sofisticiran sjajni metalik grafički element ili reljefna površina papira.

Raspon boja folija za termo tisak vrlo je raznolik - od crne, preko raznih nijansi plave, crvene, ljubičaste, do metalik poput brončane, zlatne i srebrne. Potonji su i najčešće korišteni, zbog čega ćete često sresti nazive kao što su zlatotisak i folija.

Nema ograničenja u izboru papira jer se termo tisak može primijeniti na standardne papire kao i na reciklirane i kreativne - dizajnerske papire. Vizitke je po želji moguće i plastificirati, no u slučaju odabira kreativno-dizajn papira plastificiranje je onemogućeno.

Treća opcija koju možete odabrati je termo tisak na papire u boji. U ovoj kategoriji dostupni su tamniji papiri, s mogućnošću klasičnog termotiska, a za kraj se može odabrati i tisak bijelom bojom, što je novost u grafičkoj industriji. Crni papir, metalik folija zlatne boje, reljefni logo i sofisticirani print u bijeloj boji definitivno je kombinacija koja se ne može zanemariti!
.
Vizitke - Multiloft

 

Na kraju, ali ne manje važno, potrebno je istaknuti i „sendvič posjetnice“ odn Multiloft posjetnice, za koje se odlučuju oni koji žele deblju posjetnicu. Samo su oni izrađeni od nekoliko slojeva papira koji se pod pritiskom spajaju u posjetnicu debljine gotovo 1 mm. Središte posjetnice dostupno je u različitim nijansama boja. Mogu se tiskati jednostrano ili obostrano, ali se Multiloft posjetnice ne mogu plastificirati!

Zbog obilja podataka kao što su logo, naziv i adresa tvrtke, telefoni, faksovi, e-mail, potreban je oprez pri dizajniranju i odabiru tipografije. Preporučuju se jednostavni fontovi u jednoj boji, najčešće crni ili sivi, ne preveliki ni premali (7 pt). Korištenje svijetlih fontova, koji se sastoje od procesnih boja, čitljivije su na monitoru nego u tisku, stoga ovdje vrijedi biti oprezan!

S obzirom na prirodnu boju papira, preporučamo da izbjegavate velike nanose boja prilikom dizajna jer će samo tako papir ostati u svojoj savršenosti. Stoga vam ne savjetujemo tisak u tamnijim bojama, jer zbog specifičnosti papira i debljine nanesene boje može doći do blagog pucanja na rubovima prilikom rezanja. je nazubljen.
.