Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • 091 955 06 97 (pon-pet: 8.00-16.00)

Knjige - Eco (100% reciklirani papirji)

Tisk trdo vezanih knjig na 100% reciklirane okolju prijazne papirje.

Prikazujem 1 do 8 (od 8 proizvoda)
Trda-italijanska-vezava-3.png
Trda-italijanska-vezava-3.png
Trda-italijanska-vezava-6.png
Trda-italijanska-vezava-6.png
Trda-italijanska-vezava-1.png
Trda-italijanska-vezava-1.png
Trda-italijanska-vezava-2.png
Trda-italijanska-vezava-2.png
Kada želite tiskati ekskluzivne knjige ili publikacije koje trebaju zadržati trajnu vrijednost tradicionalni je tvrdi uvez prava odluka.

Tvrdi uvez je izdržljiv i robustan uvez u kojemu korica od tvrdog kartona štiti blok knjige.

Knjige s tvrdim uvezom spadaju među najzahtjevnije grafičke proizvode, proces proizvodnje sastoji se od nekoliko tehnoloških operacija, pa je izrada duža i posljedično skuplja.

Za razliku od mekog uveza, gdje se blok knjige šiva koncem, knjiga s tvrdim uvezom ide po istom postupku, osim što u ovom slučaju na poleđinu i prednju stranu knjižnog bloka nanesemo ljepilo na kojeg lijepimo prednji i stražnji povezni list.

Materijal za povezni list je obično bijeli bezdrveni - nepremazani papir (170 g/m2), dostupan i u različitim bojama (crvena, crna, zelena, smeđa), ali se može i tiskati u koloru.
Nakon toga slijedi nanošenje ljepila na stražnju stranu knjižnog bloka (hrbat knjige), sušenje i obrezivanje knjižnog bloka do konačnog formata. Sljedeća operacija je formiranje knjižnog bloka (ravan ili okrugli hrbat), dodavanje pokazivne trake, gaze i kapitalne trake. Time je završen blok za uvezivanje knjiga, nakon čega slijedi izrada tvrde korice.

Osnova za tvrdu koricu je ljepenka i tiskan material za presvlačenje (premazan papir) koji se vrućim ljepilom kašira na ljepenku. Materijal za presvlačenje tvrdih korica je zaštićen plastifikacijskom folijom i po želji se može obogatiti 3D parcialnim lakom ili folio tiskom.

Slijedi ubacivanje knjižnog bloka u koricu, pri čemu stroj namaže ljepilom knjižni blok i zalijepi ga na koricu. Tako dobivamo knjigu sa tvrdom koricom.

Odaberite format koji vam odgovara, izračunajte cijenu izrade knjige sa tvrdom koricom i jednostavno naručite knjige putem interneta.

Knjige s tvrdim uvezom vrlo su cijenjene među knjigoljupcima zbog svoje funkcionalnosti, estetike i trajnosti!

 

Tvrdi uvez često se koristi za trajnija i prestižnija izdanja kao što su kuharice, udžbenici, umjetničke knjige, foto albumi, enciklopedije, monografije...

Kod ovog uveza korice su izrađene od tvrdog kartona koji nudi bolju zaštitu unutrašnjosti knjige u odnosu na meki uvez koji osigurava dugotrajnu upotrebu. Budući da je hrbat knjige savitljiv, jedini omogućuje da se knjiga potpuno otvori kada se otvori, bez ugrožavanja čvrstoće hrpta ili ispadanja listova.

Tvrdi talijanski uvez je jedan od najzahtjevnijih uveza knjiga, proces izrade sastoji se od nekoliko tehnoloških operacija, što pak povećava vrijeme izrade i cijenu proizvoda.

Uglavnom, knjiga u tvrdom uvezu sastoji se od korica i knjižnog bloka, koji je prošiven koncem, a zatim sa stražnje strane presvučen gazom. Osnovni materijal za izradu korica je tvrdi karton debljine 2,5 mm na koji lijepimo ili kaširamo otisnuti omot (premazan 170 g/m2 papir) koji je jednostrano plastificiran folijom po izboru.

Za razliku od broširanja, gdje se knjižni blok lijepi za korice poleđinom, kod tvrdog uveza knjižni blok se lijepi za korice pomoću spojnog ili uveznog lista (prednje i stražnje) i na taj način omogućuje da se proizvod otvorio besprijekorno. Arke za uvez možemo tiskati jednostrano ili obostrano, a po dogovoru umjesto bijelog nepremazanog papira možemo koristiti i papire u boji.

Tvrdi uvez prikladan je za izdanja od 24 do cca. 800 stranica, a hrbat knjižnog bloka ne smije biti deblji od 50 mm. Broj stranica za ispis knjige uvijek mora biti djeljiv s 4 (60, 64, 68, 72 stranice...)!
Hrbat knjige može biti ravan ili okrugao. Za izradu okruglog hrbata potrebna je minimalna debljina knjižnog bloka od 10 mm. Postoji i mogućnost odabira kapitalne trake (debljina knjižnog bloka minimalno 4 mm, odnosno cca. 80 stranica), markirne trake i vakumiranja knjiga.

Nakon što je knjiga oblikovana, slijedi tisak. Prije toga, naravno, potrebno je odrediti vrstu papira za knjižni blok knjige. Ovdje možete odabrati ispis na standardnim premaznim ili nepremazanim papirima, a za sve one koji se zalažu za održivost i odgovornost prema okolišu dostupan je 100% reciklirani papir. Za sve one koji žele tiskati knjigu na posebnim kreativnim papirima otvorite grupu Knjige-Creative.

Za razliku od brošure s mekim uvezom, naslovnica knjige izrađena je od tvrdog kartona debljine 2,5 mm koji je prekriven premaznim materijalom. Za premazni materijal koristimo premazni papir gramature 150 g/m2 koji je zaštićen plastificirajućom folijom koja je dostupna u mat, sjajnoj ili premium soft-touch ili anti-scratch verziji. Potonji je posebno prikladan za kaširanje naslovnica koje su tiskane tamnijim bojama.

Istaknimo i mogućnost odabira završne obrade navlake. Možete odabrati tisak reljefnim prozirnim lakom (3D UV Spot) ili tisak metalik folijom. Zlatna i srebrna folija od davnina su simboli prestiža, luksuza i elegancije, a sjaj i svjetlucavi efekt folije na koricama knjizi svakako daje poseban šarm i ekskluzivnost.

Do sada je uporaba ovih folija u tisku često bila ograničena na skuplje i tradicionalnije procese tiska, ali digitalni tisak sada nudi mogućnost tiska metalnim folijama na pristupačniji i fleksibilniji način.