Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • +386 41 625 157|+386 51 613 723 (pon-pet: 8.00-16.00)

Embalaža

Brz i kvalitetan tisak komercijalne ambalaže za pakiranje širokog spektra proizvoda. Odaberite kategoriju i naručite ambalažu za svoj proizvod online!

Personalizirani tisak ambalaže - odlična prilika za savršenu prezentaciju Vašeg brenda!Najvažniji proizvod za prijevoz proizvoda je ambalaža, koja se uvijek izrađuje po mjeri proizvoda.

Uz funkciju zaštite proizvoda, potrebno je naglasiti činjenicu da je ambalaža u kojoj se proizvod nalazi i moćno komunikacijsko sredstvo koje osim važnih informacija o proizvodu može povećati prodaju kreativnim vizualnim slika.

Zato imajte na umu da je izgled ambalaže u koju pakirate svoje proizvode iznimno važan i često ima veći učinak u odnosu na kvalitetu proizvoda.

Tiskom ambalaže prema Vašem kreativnom prijedlogu sigurno ćete stvoriti nezaboravan prvi dojam!  Iako se kvaliteta ne smije zanemariti, vizualna slika postala je važan dio uspjeha u prodaji malih i srednjih poduzeća tijekom ere društvenih medija, tako da možete vrlo učinkovito kreirati i ojačati svoj brend tiskanjem vlastite ambalaže.

Od izuzetne je važnosti i pristup tvrtke izgledu njihove ambalaže, jer je potrebno usredotočiti se na svaki detalj jer samo na taj način ambalaža može značajno povećati dodanu vrijednost proizvoda koji prodajete.

Mnoge tvrtke i organizacije već uspješno koriste ovu strategiju za privlačenje kupaca. Čak i ako ne prodajete najnoviji i najbolji proizvod, za bolju prodaju dovoljna je samo zamjena vizualne slike ambalaže.

Bilo da organizirate catering događaj, vjenčanje ili pakirate tehničke proizvode, imajte na umu da je prvi dojam na kupca vaša ambalaža, stoga se pobrinite da sadrži naziv vaše tvrtke, logotip i vašu poruku.

Naravno, ne smijemo zaboraviti da ambalaža služi i kao zaštita proizvoda tijekom transporta, pa se tu činjenicu mora uzeti u obzir pri odabiru ambalaže.

Svi koji nas već poznaju znaju da smo u području komercijalnog tiska specijalizirani za tiskanje malih i srednjih naklada te tako opslužujemo uglavnom manje tvrtke i pojedince. 

Zahvaljujući tehnologiji digitalnog tiska, koja je narasla odn. nadmašuje kvalitetu klasičnog offset tiska, možemo vam ponuditi i uslugu koja uključuje tisak i izradu maloserijskie ambalaže, od nekoliko komada nadalje po pristupačnim cijenama.

Budući da smo svjesni da svatko od vas nije stručnjak u području ambalaže te da možda prvi put naručujete ambalažu za svoje proizvode, pokušat ćemo vam u nekoliko rečenica predstaviti osnovne značajke na temu pakiranja.

Savjetujemo vam da prije kupnje pročitate kratak opis tehnologije tiska, dorade i tiskarskih materijala, jer ćete na temelju tih podataka brzo i jednostavno odabrati optimalno pakiranje za svoj sljedeći projekt i time sigurno povećati prihod od prodaje.

Ukoliko i dalje imate pitanja, rado smo Vam na raspolaganju telefonom, e-mailom ili online pomoći svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

 
Sekundarna - transportna kartonska ambalaža za pakiranje proizvoda

 

Kartonska ambalaža se u osnovi dijeli u dvije skupine, a to su primarna – ambalaža proizvoda u kojoj se proizvod nalazi i sekundarna – transportna ambalaža, koja okružuje i štiti primarnu ambalažu tijekom transporta.

Transportna ambalaža važna je prvenstveno za transport i skladištenje robe, a ambalaža proizvoda za zaštitu zapakiranog proizvoda i ujedno usmjeravanje kupca – pomaže mu u donošenju odluke o kupnji.

U oba slučaja za tisak ambalaže koristi se materijal koji se obično naziva karton. Prema ISO standardima, papir težine od 250 do 600 g/m2 definira se kao karton, a iznad 600 g/m2 kao ljepenka.

Valoviti karton koristi se za izradu transportne ambalaže za zaštitu proizvoda čija je osnovna značajka višeslojna struktura. Između dva ravna sloja papira nazvan "liner" nalaze se sloj valovitog papira fluting, koja sta međusobno povezana ljepilom. Kombinacijom slojeva mogu postići debljine materijala od 0,7 do 7 mm ili više.

Na temelju materijala od kojeg je ambalaža izrađena razlikujemo dva međunarodno priznata sustava za dizajn i izradu ambalaže: ECMA - ambalaža od kartona i FEFCO - ambalaža od valovitog kartona. Osnovna namjena oba sustava je jedinstvena šifra ili broj koji je razumljiv svima, bez obzira na jezične i druge razlike.

Zbog velikog broja različitih modela ili oblika kartonske ambalaže (ECMA), je ona na osnovu oblike, podjeljena u sedam skupina A, B, C, D, E. Više informacija: Blog
Sekundarna-transportna embalaza

Sekundarna-transportna ambalaža iz valovitog kartona u prirodni kraft ili bijeloj boji (FEFCO).

 
Primarna ambalaža za savršenu prezentaciju vašeg brenda!

 

Folding Box Board (FBB) - sklopive kutije su jednostavna i jeftina kartonska ambalaža koja se skladišti presavijena, čime se štedi prostor. Proizvodi se najčešće pakiraju u kutije ručno ili mehanički.

Zbog svoje svestrane upotrebe i mogućnosti izrade različitih veličina i načina zatvaranja, zapravo se koriste za pakiranje u svim segmentima industrije, bilo u farmaciji (pakiranje lijekova, sirupa, tableta...), kozmetici (pakiranje šminke), kreme, parfemi, dezodoransi, sapuni...), tekstilna industrija (pakiranje sitne odjeće, modni dodaci), prehrambena industrija (pakiranje čokolade, slastica, prehrambeni dodaci...), pakiranje elektroničkih proizvoda, poklona, ​​svijeća, nakit, boce (CBD, ulje konoplje...) i još bi mogli nabrojati.

U osnovi, ambalaža ima nekoliko funkcija od kojih je najvažnija zaštita odnosno štiti zapakirani proizvod od vanjskih utjecaja (prašina, vlaga), olakšava transport proizvoda, daje informacije o proizvodu, kreativnom grafičkom dizajnom privlači pozornost kupca i time presudno utječe na kupnju proizvoda.

S obzirom na to da imate relativno veliku površinu za tisak, sklopiva kutija je savršen medij za oglašavanje vaših proizvoda, što biste trebali iskoristiti.

Danas je u upotrebi vrlo velik broj različitih vrsta i kombinacija sklopivih kutija koje su definirane odn. klasificirane u jedinstven sustav koji se zove ECMA.

Riječ je o međunarodno priznatom sustavu klasifikacije proizvoda od kartona na temelju oznaka i brojeva, koji precizno definiraju skupinu i model pakiranja. Više možete pročitati na ovoj poveznici: ECMA.

Danas je pakiranje proizvoda u odgovarajuću ambalažu nešto što se podrazumijeva. Sklopive kutije za pakiranje stoga su neizostavna karika u prodaji raznih proizvoda, bez kojih je vrlo teško zamisliti uspjeh prodaje proizvoda, kako u pogledu zaštite tako i u smislu vizualne komunikacije s potencijalnim kupcima.

Bez pretjerivanja možemo reći da bez sklopive ambalaže današnje trgovine robom, a time i našeg potrošačkog društva uopće ne bi bilo. Moglo bi se reći da kombinacija proizvoda i lijepog pakiranja čine cjelinu.

Primarna embalaza

Primarna - produktna ambalaža (ECMA).

 
Materijali za tisak primarne sklopive ambalaže (FBB)

 

Želja za smanjenjem onečišćenja, posebice u EU, gdje je Europski parlament 2018. godine, uz potpunu zabranu plastične ambalaže i proizvoda za jednokratnu upotrebu, probudila mnoge tvrtke na prelazak s plastike na karton.

FBB kartonski materijali su ekološki prihvatljivi i, za razliku od plastike, obnovljivi, reciklirajući, biorazgradivi i prikladni za kompostiranje pa je njihova upotreba u porastu u usporedbi s nekim drugim materijalima za pakiranje.

Odabir pravog materiala za pakiranje je ključan. Moramo se zapitati koja je namjena kutije, kolika je težina proizvoda koji pakiramo, veličina odn. dimenzije kutije i kome se obraćamo.

Težina kartona je izražena u gramima po kvadratnom metru (g/m2). Općenito je prihvaćeno da je kartonska kutija veće težine stabilnija, ali kartonske kutije iste težine mogu imati vrlo različita svojstva.

Tako npr. GC karton iste težine puno je deblji i jači od GD ili GZ kartona.

U tiskari Demago Print koristimo visokokvalitetne materiale za tisak ambalaže koji su različitih težina i debljina s oznakama GC1, GZ, GD2 te kreativne obojene, reciklirane i metalizirane kartone. Različite vrste kartona dostupne su sa različitim oznakama.

Više informacija o materijalima za izradu kartonske ambalaže možete pročitati na ovoj poveznici: Ambalažni kartoni

GC1 - Metsä Board Prime je bijeli, jednostrano mat premazani voluminozni karton izrađen od čiste celuloze, bez kemikalija i optičkih izbjeljivača, prikladan za izravan kontakt s hranom. Disperzijska barijera pruža zaštitu od masnoće i vlage, materijal je biorazgradiv i može se reciklirati ili kompostirati. Tisak je moguć sa obe strane.

GZ - Algro Design Duo je bijeli dvostrano premazani voluminozni karton izrađen od čiste celuloze. Zbog iznimno visoke bjeline i briljantnog prikaza boja, idealan je za visokokvalitetne tiskarske proizvode s izrazito visokim učinkom kontrasta. Algro Design Duo dizajniran je za najzahtjevnije procese tiska i dorade te je stoga idealan karton za ispis vrhunske ambalaže. Tisak je moguć obostrano.

Excellent Top Brown je karton za pakiranje od recikliranih vlakana koji svojom prirodnom Kraft bojom stvara prirodni odn. ekološki izgled. Karton ima iznimna svojstva koja svojom krutošću i debljinom savršeno štite proizvod, a prikladan je i za izravan kontakt s hranom. Površina je pogodna za tisak intenzivnim bojama, mogućnost tiska bijelom i kombinacijom bijela + CMYK.

Pergraphica Infinite Black - glatki, nepremazani karton od E.C.F celuloze. Budući da je jezgra kartona u boji, ambalaža je izrađena na spojevima i preklopima bez pojave narušavajuće bjeline, u odnosu na karton koji je tiskan, mogućnost tiska u bijeloj boji i kombinacijom bijela + CMYK. Karton je namijenjen za tisak luksuzne ambalaže kojom ćete se svakako istaknuti.

 
Digitalni tisak komercialnih kutija

 

Jeste li znali da samo mali postotak svih proizvoda za pakiranje zadržava svoj dizajn dulje od godinu dana! Budući da je pakiranje jedini medij komunikacije između proizvoda i kupca, mnoge tvrtke pokušavaju odn. traže načine da se njihovi proizvodi istaknu na prodajnoj polici.

Digitalni tisak ambalaže ovih je u današnjem vremenu u porastu, jer omogućuje brz i prilagođen tisak, dok se podaci ispisuju na tiskovni materijal bez upotrebe tiskarskih ploča, što znači da svaki otisnuti primjerak može biti drugačiji. Tako, na pr. prodajete isti proizvod u različito tiskanoj ambalaži i prilagođavate dizajn prema mjestu gdje prodajete proizvode. 

Dolaskom HP Indigo digitalne tehnologije kvaliteta digitalnog ispisa doista se poboljšala, a u nekim slučajevima čak i premašuje kvalitetu klasičnog ofsetnog tiska.

Tehnologija digitalnog tiska prikladna je za male i srednje naklade od nekoliko komada nadalje i od prilike do 10.000 komada.

Mnoge poznate tvrtke već su shvatile prednosti i mogućnosti tehnologije digitalnog tiska te koriste digitalno tiskanu ambalažu u lancu prodaje proizvoda.

Tiskarska boja za tisak ambalaže (Low migration inks) je prikladna za tisak aplikacija kao što su pakiranje hrane, farmaceutski proizvodi, duhan i proizvodi za osobnu njegu.

HP Indigo Electroink ispunjava sve relevantne EU i FDA regulatorne zahtjeve dopuštene u segmentu tiskane ambalaže za hranu jer ne sadrži nikakve zabranjene sastojke.

HP IndiChrome Plus - inovativna tehnologija omogućuje tisak do 95% boja s Pantone ljestvice. Pantone boje se tiskaju miješanjem CMYK osnovnih boja, kojima se dodaju tri dodatne boje, a to su narančasta, ljubičasta i zelena. Na taj način dobivamo znatno veći gamut, što nam omogućuje tisak do 95% boja s Pantone ljestvice.

HP indigo Premium bijela je posebna bijela boja koju koristimo za tisak na tamnije materijale te na metalik i prozirne materijale. Tehnologija omogućuje tisak u jednom prolazu, bilo samo bijelo ili kombinacijom W + CMYK (bijela pozadina + ispis u boji).

Uz iznimnu rezoluciju od 2438x2438 dpi, možemo tiskati materijale do formata B2+ (530x750 mm), debljine 600 mikrona sa brzinom do 4500 araka na sat.

Hp Indigo
HP IndiChrome Plus - mogućnost tiska do sedam boja (CMYK + OVG) ili W + CMYK u jednom prolazu.

 
Dorada ambalaže

 

Kako bi se izbjegla moguća oštećenja tiskarske boje, preporuča se zaštititi karton nakon tiska i na taj način osigurati da ambalaža stigne na policu neoštećena.

Postoje dva načina zaštite, a to su lakiranje zaštitnim lakom ili plastificiranje plastifikacijskom folijom.

Lakiranje je postupak nanošenja tankog sloja prozirnog laka preko cijele površine materijala. Danas je dostupan veliki izbor lakova koji se u osnovi dijele na UV (lakove otporne na UV svjetlo) i AQ (lakove na bazi vode). U oba slučaja dostupan je izbor mat ili sjajnog izgleda.

Plastifikacija je postupak primjene tanke folije (cca. 30 mic) na materijal za tiskanje korištenjem topline i visokog tlaka. Dostupan u osnovnoj mat ili sjajnoj verziji ili premium foliji mekanoj na dodir za stvaranje proizvoda koji je ugodan na dodir.

Uglavnom, plastificiranje je skuplji izbor, no potrebno je uzeti u obzir činjenicu da na taj način povećavamo stabilnost ambalaže i praktički 100% otpornost na ogrebotine.

Ako želite da se vaša ambalaža ističe, postoji mogućnost nanošenja reljefnog 3D UV laka, nanošenja metalizirane folije (foliotisak), dubokog tiska ili kombinacije svih.

Naravno, odluka je na vama, ali zapamtite da se ambalaža ne "gubi" na prodajnoj polici!
Lakiranje in plastificiranje embalaze
Lakiranje ili plastificiranje araka.


Izsekovanje in lepljenje embalaze
Štancanje ambalaže pomoću alata za štancanje, savijanje te lijepljenje ambalaže na stroju za lijepljenje.