Posljednje gledano: 0 Proizvoda
  • +386 41 625 157 (pon-pet: 8.00-16.00)

Vinyl nalepke: Cnc-Cut

Tisk in izrez vinyl nalepk poljubnih oblik in dimenzij že od 1 kos naprej!

Prikazujem 1 do 1 (od 1 proizvoda)
Vinyl-cnc-cut-gallery-1.png
Vinyl-cnc-cut-gallery-1.png

O nalepki CNC-CUT, ki je izrezana po konturi, govorimo takrat, kadar je končni izdelek oz. nalepka obrezana s pomočjo CNC stroja za računalniški izrez.

Nalepke so lahko izrezane v pravilne oblike različnih geometrijskih likov (kvadrat, pravokotnik), ali nepravilno oziroma poljubno obliko (krog, elipsa, trikotnik, šesterokotnik, zvezda...).

Tako izrezane nalepke ostanejo na nosilni podlagi, odvečen samolepilni material okrog nalepk se odstrani in tako lahko nalepko brez težav ročno aplicirate na ustrezno podlago.

Tehnika izreza po konturi je cenovno sprejemljiva pri nižjih nakladah, saj pri tem odpade strošek izdelave izsekovalnega orodja.

Vinyl folije so na voljo v treh kakovostnih razredih: monomerne folije, polimerne folije in cast folije in so primerne za krakoročne in dolgoročne outdoor in indoor aplikacije.

Najveći izbor samoljepljivih etiketa i naljepnica na jednom mjestu - Demago Print!

 

Sigurni smo da ste se već našli u situaciji, da su vam zatrebale ovakve ili onakve naljepnice ili etikete, bile to naljepnice za bocu vina, sokova, za poklon kutiju s keksima ili naljepnice za staklenku pekmeza i mogli bismo nabrajati unedogled.

Niste imali problema gdje zalijepiti naljepnice ili etikete, ali je veći problem nastao kada ste se morali odlučiti između različitih opcija materijala, izrade i na kraju, ali ne manje važno, završne obrade.

U tiskari Demago Print svjesni smo važnosti proizvoda iz segmenta samoljepljivih materijala te želimo ponuditi profesionalnu i kvalitetnu uslugu i u ovom području, stoga konstantno pratimo i nadopunjujemo hardver, materijale za tisak, strojeve za završnu obradu uz pomoć kojih je naša usluga uvijek na najvišoj mogućoj razini i naravno pristupačna.

Kao što već znate, naš poslovni model temelji se na digitalnim tehnologijama koje omogućuju brz i kratak odziv i pogodne su za tisak mikro, malih ili srednjih naklada, što posljedično znači da su naši klijenti uglavnom fizičke osobe ili male tvrtke.

Budući da je za pravilan odabir proizvoda potrebno dosta znanja, a znamo da u svojoj tvrtki nemate zaposlenog stručnjaka, pokušat ćemo vam opisati materijale i tehnologije za tisak i doradu samoljepljivih materijala u svakoj od kategorija na razumljiv način.

Savjetujemo Vam da prije kupnje pročitate kratak opis tehnologije tiska, dorade i materijala za tisak jer ćete na temelju tih podataka brže i lakše odabrati optimalnu etiketu ili naljepnicu za Vaš sljedeći projekt.

Ukoliko i dalje imate pitanja, rado ćemo Vam pomoći putem telefona, e-maila ili online pomoći svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Za tisak samoljepljivih materijala koristimo digitalne printere koji se u osnovi dijele u tri skupine, a to su printeri za tisak naljepnica iz role u rolu (Roll to Roll), printeri širokog formata (LFP) za tisak vinilnih folija iz role (šir. do 150 cm) i printeri za tiska s araka (Cut-Sheet).

 

Samoljepljive etikete u roli

 

Kao što i samo ime govori, u ovom slučaju se tiska na samoljepive materijale namotavanjem na roli širine 33 cm. Budući da tehnologija digitalnog tiska iz role nudi iznimno visoku kvalitetu ispisa, naljepnice na roli pogodne su za lijepljenje najrazličitijih proizvoda, poput prehrambenih proizvoda, pića, vina, sokova, kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda... Naljepnice su također neizostavan u logistici, pakiranju, promociji, marketingu...

Nakon što je materijal otisnut, slijedi proces rezanja na željenu dimenziju i namatanje naljepnica na odgovarajuću širinu role. Kako se radi o modularnom stroju, naljepnicu je moguće plastificirati ili lakirati, oplemeniti folio tiskom ili djelomično - parcialno lakirati.

U tiskari Demago Print imamo na raspolaganju dvije metode izrezivanja i to je klasično izrezovanje alatom (Die-Cut), koje je pogodno za veće naklade te digitalno izrezovanje (Cnc-Cut) koje je pogodno za manje naklade. Prednost Cnc rezanja je svakako mogućnost odabira bilo koje dimenzije i oblika naljepnice.

U našoj redovnoj ponudi moći ćete birati između više od 700 besplatnih dimenzija alata za štancanje, a ukoliko željena dimenzija nije u ponudi, za vas možemo izraditi uz nadoplatu novi alat, a trošak izrade alata je od cca. 90 € nadalje.
Tisak je moguć na razne samoljepljive materijale, od običnih premazanih papira do vodootpornih PE ili PP folija u bijeloj ili prozirnoj varijanti, blago strukturiranih dizajnerskih papira za lijepljenje boca vina, a za većinu materijala također je moguće odabrati različite vrste ljepila (trajna, skidajuća, za duboko zamrzavanje...).

Tehnologija tiska omogućuje CMYK tisak u boji, a kod tiska na prozirne materijale moguć je i tisak s bijelom osnovnom bojom.

Etikete na roli najčešće se na proizvode lijepe strojno, uz pomoć stroja za etiketiranje, no naravno naljepnice se na proizvode mogu lijepiti i ručno.

Grupa naljepnica u roli (Cnc-Cut) prikladan je izbor za serije naljepnica počevši od 100 komada, a grupa naljepnica u roli (Die Cut) od nekoliko 1000 komada ili od cca. 5m² utrošenog materijala.

Više informacija o tehnologiji tiska možete pronaći na ovoj poveznici

 


Naljepnice na arku

 

U ovom slučaju radi se o sličnoj tehnologiji tiska, samo što je materijal za tisak u polama ili arcima. Većina materijala dostupna je u dimenziji SRA3 (320x450 mm).

Tiskovni materijali se u osnovi dijele na papirne i sintetičke materijale. Najjeftiniji materijal svakako je papir koji biramo kada lijepimo etikete na proizvode koji nisu u kontaktu s vodom.

U samoljepljive papirnate materijale ubrajamo premazane papire u bijeloj boji s glatkom mat ili sjajnom površinom, papire s blago strukturiranom površinom u bijeloj ili bež boji te papire u svijetlim fluorescentnim bojama kojima želimo istaknuti poruku.

Kada trebate vodootporne naljepnice, odaberite sintetičke materijale (PET). Sintetički materijali (PET) otporni su na vlagu, vodu, UV svjetlo, ulja, temperaturne razlike i mogu se koristiti i na otvorenom.

Sintetički materijali dostupni su u bijeloj boji s glatkom mat ili sjajnom površinom, srebrnoj i prozirnoj ili prozirne boje i u osnovi su skuplji od papirnatih.

Obje skupine materijala (papir i sintetika) imaju jako trajno ljepilo za lijepljenje na različite površine.

Sada kada ste upoznali materijale za digitalni cut-sheet tisak, morate se odlučiti između dvije grupe, a to su grupa Etikete na poli (Cnc-Cut) i grupa Etikete - standardni oblici. Razlika između skupina je u načinu rezanja materijala i ovisi o obliku etikete.
Rezanje giljotinom omogućuje rezanje samo ravnih linija, dok konačni oblik naljepnice možemo izrezati u pravokutnik ili kvadrat. Obično su finalno obrezani formati naljepnica standardnih veličina (A4, A5, A6, A7...), no naravno mogu se obrezati i na druge formate (50x70 mm, 82x93 mm, 45x45 mm...). Minimalni mogući format rezanja giljotinom je 30x30 mm.

Kada oblik vaše naljepnice nije pravokutan, tada je riječ o naljepnici nepravilnog oblika. Budući da obrezivanje giljotinom u ovom slučaju nije moguće, naljepnice se režu CNC strojem za rezanje, koji je upravljan računalom i nožem precizno reže bilo koji oblik, poput kruga, ovala, trokuta, šesterokuta, zvijezde...

CNC tehnika konturnog rezanja pristupačna je za manje količine, jer se eliminira trošak proizvodnje alata za štancanje. Budući da je proizvodnja znatno sporija, CNC rezanje je posljedično skuplji izbor.

Također treba spomenuti da Vam možemo ponuditi i izrezivanje naljepnica na poli uz pomoć stroja za štancanje. Ukoliko želite ovu opciju, pošaljite nam upit.

U našoj ponudi pronaći ćete i povoljne naljepnice na A4 poli. U ovom slučaju radi se o naljepnicama koje su unaprijed ricane na arku A4 i pogodne su za tisak adresa, deklaracija, za označavanje proizvoda...

 


Samoljepljive folije - Vinyl

 

Za tisak naljepnica velikih formata koristimo takozvane ink jet printere velikog formata, koji mogu tiskati do širine od 162 cm.

U procesu rada koristimo zdravstveno neškodljive boje (GREENGUARD GOLD certifikat), koje su pogodne za nanošenje proizvoda u zatvorenim prostorima. Tehnologija tiska sa Latex i UV Gel tintom zadovoljavaju najstrože svjetske standarde za niske emisije hlapljivih organskih spojeva (VOC) u zatvorenom prostoru.

Kao i kod svih drugih materijala za tisak, koristimo kvalitetne materijale priznatih i renomiranih proizvođača.

Većina vinil folija dostupna je do širine 137 cm, a dužina otiska je praktički neograničena. Budući da se radi o iznimno kvalitetnim, izdržljivim, UV-otpornim materijalima odnosno folijama, koristimo ih za kratkotrajne i dugotrajne aplikacije.

Vinilne folije mogu se aplicirati i unutar i na otvorenom. Najčešće se koriste za ukrašavanje staklenih, zidnih, podnih površina, mogu se koristiti za lijepljenje vozila, namještaja, predmeta, izrezivanja slova...

Možete birati između cjenovno najpovoljnijih monomernih folija, za kratkotrajne i nezahtjevne primjene, polimernih folija, koje su znatno kvalitetnije od monomernih materijala, te su pogodne za srednjoročne vanjske i dugoročne unutarnje primjene, te Cast folija, koje su kraljice među folijama, jer se svrstavaju u najvišu klasu kvalitete folijskih materijala.

Cast folije se ne skupljaju i savršeno se prilagođavaju obliku podloge za lijepljenje te su postojane iu najzahtjevnijim vremenskim uvjetima.

Za svaki od odabranih materijala dostupna je i mogućnost plastificiranja kompatibilnom UV zaštitnom folijom.

Folijske naljepnice izrezuju se na CNC stroju, što znači da vaša naljepnica može biti bilo kojeg oblika i veličine.

Potrebujete pomoč? Imate vprašanje?

Tukaj smo zato, da vam pomagamo!

+386 41 625 157

+386 51 613 723

info@demago.hr